Småbarna i Mogreina barnehage markerer friluftlivetsår

Vi på Knerten, Lurven og Blåmann ønsker lære de små om friluftsliv og det å bli glad i å være ute. Derfor markerer vi på småbarna i dag tirsdag 13.januar Friluftslivets år 2015.

Barna på Knerten, Blåmann og Lurven ble oppfordret til å ta med seg et kosedyr eller en bamse i barnehagen i dag. Bamsene skulle få bli med på tur, grille pinnebrød, spise pølse og drikke varmsaft. I dag var det ikke lange turen vi gikk, men vi fant et sted å tenne bål og lage pinnebrød. Barna kosa seg rundt bålet med bamsene på fanget. Mange av kosedyrene var veldig spente på å få være med. De gledet seg også til å få overnatte i teltet som vi hadde satt opp inne i lekeskuret seinere på dagen. Barna var med å ordne til med tepper, lekemat og lommelykter. Det ble riktig koselig for kosedyrene. Noen av bamsene hadde kledd godt på seg med ull innerst til ytterst. Andre hadde tatt med seg sovepose. Etter turen hjalp barna kosedyra inn i teltet og sang en natta sang. Da vi er redde for at noen av bamsene skal ta en liten tur på egenhånd i natt eller rømme ble teltet satt opp i vognskuret.  I morgen skal vi hente bamsene våre att. Tror nok de har mange fine opplevelser å fortelle oss om i morgen når vi vekker dem.